Aktiviteter

Kanot

Kanot

Området av Dorotea är perfekt för kanotturer. Från campingen kan vi ta er till Startpunkten och kanotturen kan vara från en halv dag upp till 5 dagar. Det finns en stor chans att en bäver simmar förbi er ute på kanotturen. I samband med naturen ger detta en oförglömlig upplevelse. På receptionen har vi olika kanotturer och på hemsidan kan ni hitta speciella paket med kanotturer kombinerande med andra aktiviteter.

Vandring och hiking

Vandring och hiking

Överallt finns det vackra vandringsleder. Riktiga hikingsleder finns i fjällen i området av Borgafjäll som ligger nära gränsen till Norge. I receptionen finns bra Fjällkartor för det här området. Vi kan också informera dig själv om området.

Mountainbikecyklar

Mountainbikecyklar

I och omkring Dorotea finns förträffliga områden för cykling och mountainbiking.
Vi har markerade bra mountainbikerutter för nybörjare, men också för tränade mountainbikers. Kartorna till rutterna finns gratis i receptionen.

Fiske

Fiske

Sjöar och strömmande vatten i Södra Lappland är utmärkta för fiske. Speciellt flugfiske som är mycket populärt.

Vilt safari

Vilt safari

Vi tar gärna med er ut i naturen av Lappland för att upptäcka vildlivet och naturen. Med bilen ska vi leta efter de djur som lever i Lapplands skogar: älgar, bävrar, djärv, lodjur, räv, ugglor, tjäder och andra fåglar. Vi kanske även ser brun björnen. Dessutom kommer vi leta efter spår av djur.

Dagstur Inlandsbanan

Dagstur Inlandsbanan

Eftersom campingen har ett eget tågstopp av inlandsbanan, så finns det möjligheter att ta en dagstur till tillexempel Storuman. Genom det kan man få se Sverige från en annan synvinkel. På receptionen har vi information om tiderna när tågen avgår och tips för en fin tågresa.

Motorsågs konst

Motorsågs konst

På vår parkering jobbar på sommaren artist Kenneth Nielsen. Han skapar träskulpturer med sin motorsåg. Den stora Lapplandsskylten, som står på E45 har han också sågat. Den motorsågskonst som är utställd på campingplatsen är också till salu. Han skapar också bilder på uppdrag.

Det är värt att åka hem till honom eftersom man kan få se hans fina trädgård som är full med skulpturer. Ifrån hans trädgård kan man gå ”björn stigen” och leta efter alla gömda skulpturer. Kenneth Nielsen skapar skulpturen från allt djurlivet i Lappland och har även vättar i olika storlekar. På hans hemsida kan man få ett bra intryck av hans arbete.

Skjutbanan

Skjutbanan

Jakten är en stor del av livet i Sverige. Generation efter generation har växt upp med jakt. Vill ni själv uppleva hur det är att skjuta med vapen som man använder med jakt? Då är detta din chans att prova på det.

På skjutbanan i Dorotea ska en guide lära er allt om de olika vapnen ni kommer använda. Ta chansen om att skjuta med kulvapen och hagelgevär. Med kulvapen ska vi skjuta på avståndet 80 och 100 meter. Med hagelgeväret ler duvor som kastas upp i luften.

Denna aktivitet är lärorik och samtidigt spektakulär!

Wildlife Lapland

Wildlife Lapland

Vill ni se en brun björn eller ta en bild av björnen till din samling av naturbilder? Ifrån ett gömsle har ni möjlighet att komma i kontakt med Lapplands natur.

Gömslet har fönster runt halva väggarna, bekväma stolar, flera hål utsågat för att du ska kunna ta kort, toalett och den har även 4 bäddar för de som vill sova några timmar. Huvudmålet är att få se en brun björn men också kungsörn och andra rovfåglar, räv, järv och älgar kan gå förbi. Vill ni ha mer information kolla upp på hemsidan av Wildlife Lappland eller ta kontakt med Doro Camping Lappland.